Zrenjanin- Ekipno državno prvenstvo osoba sa invaliditetom u stonom tenisu u zrenjaninskoj hali Medison danas je svečano  otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Na takmičenju učestvuje deset ekipa i više od 80 sportista.

Selektor stonoteniske reprezentacije Srbije Zlatko Kesler istakao je da sportisti u Hali Medison  imaju fenomenalne uslove za takmičenje.

-Stono tenis je jedan od najtrofejnijih paraolimpijskih sportova u Srbiji. Iz Rija smo doneli 4 medalje, sada imamo mnogo mladih i nadam se da ćemo ponoviti uspeh u Tokiju 2010. godine- rekao je Kesler.

 

 

 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura na otvaranju takmičenja istakao je da Grad Zrenjanin ulaže značajna sredstva u sport i sportsku infrastrukturu, te da je tako grad renovirao i najstariju halu na Balkanu Halu Medison, koja je postala jedan multifunkcionalan prostor na 2400 metara pristupačan i za osobe sa invaliditetom.

 

 

-Grad Zrenjanin  je uvek spreman da podrži sport osoba sa invaliditetom, ali i organizaciju ovako značajnjih manifestacija- rekao je Salapura.