SPORT-Kajakaši na Begeju su i ovu sezovu završili tradicionalnom revijalnom regatom.

„Tradicionalno već nekoliko godina unazad, karnevalom kajakaša na Begeju završavamo sezonu. Ovo je bila prava prilika da se okupi kompletan takmičarski pogon i stručni štab, kako bi se obeležio kraj takmičlarske sezone, koja je bila više nego uspešna. Uspeh sagledavamo u tome da smo prvenstveno omasovili kajakašku školu, pa sada raspolažemo sda više od 60 takmičara,  starije takmičare Nikolu Kovačevića i Biljanu Vukov zadržali u reprezentaciji, kupili sportsku opremu u vrednosti preko 500.000,00 dinara (3 mini kajaka, 2 kajaka jednoseda, 15 vesala) tako da ovaj klub raspolaže sa opremomo koja je dovoljna da zadovolji ovaj broj takmičara, tako da naredne godine imamo još veće ambicije. Stručni štab je ostaje u istom sastavu, obzirom da će i naredne godine Zoran Kujunžić biti deo tima koji će svojim znanje i iskustvom pomoći da broj reprezentativaca povećama u svim kategorijama“, ističu iz KK Begej.

 

„Sumiranjem rezultata za ovu  2020.godinu, zadovoljni smo ostvarenim, obzirom da je na zvaničnim nacionalnim takmičenjima osvojeno 10 medalja, od toga dva srebra i osam bronzanih medalja. Najznazčajniji rezultat napravili su Biljana Vukov u kategoriji juniorki, koja je na prvenstvu Srbije osvojila medalju u jednosedu na 1000 metara, i time obezbedila predsezonske pripreme sa nacionalnom selekcijon za 2021.godinu. Značajan rezultat napravila je Beatrix Orban u kategoriji kadetkinja, 5. mesto na 1000 metara, 6. mesto na 500 metara i 5. mesto na 200 metara. Na nacionalnom izbornom takmičenju Nikola Kovačević kao jedan od najmlažih takmičara učestvovao je u kategoriji seniora, u izuzetno jakoj konkurenciji ostvojio je 4. mesto u B finalu, odnosno 5. mesto među mlađim seniorima na 1000 metara i 7. mesto u B finalu na 350 metara, 8. odnosno 7. mesto među mlađim seniorima. SVojim rezultatima Nikola se nametnuo selektoru Jovanovu, pa se nadamo da će dobrom pripremom za narednu sezonu biti standardni reprezentativac Srbije“, rekao je  Srđan Đorđević jedan od trenera KK „Begej“.

„Zimsku sezonu  započinjemo 01.10.2020. , koristićemo lepo vreme i veslati na vodi, mlađi takmičari nastaviće da rade u klubskoj teretani, vežbanjem na otvoreno(tržanje i vožnja bicikla), plivanjem na gradskom bazenu, dok će stariji trenažni program odrađivati u teretani „Mladost“ u kulturnom vcentru, gde ćemo pokušati da povećamo snagu, kako bi nivo spremnosti bio takav da budu spremni za nacionalna i internacionala takmičenja naredno godine koja predstoje. Sledeće godine nas očekuju veliki broj internacionalnih takmičenja gde vidimo veliku šansu za odlazak prvenstvano Biljana Vukov i Nikola Kovačević u konkurenciji juniora i mlađih seniora“,  zaključio je Đorđević.