Sport –  Večeras je završen humanitarni turnir „Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017“, prikupljeno je preko 160.000 dinara, a pobednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Vizura Sharks, koja je u finalu u Kristalnoj dvorani pred oko 1000 gledalaca savladala Partizan MTS rezultatom 85:72. Treće mesto zauzela je Lokomotiva Kuban.Celokupan prihod koji je prikupljen biće predat Udruženju NURDOR , koje okuplja roditelje dece obolele od raka.

 

 

 

 

Domaćin turnira i trener KK Petrovgrada Stanoje Novaković je rekao : „Ovo je  treća godina zaredom, mislim da je turnir uspešno održan i treba istaći da je u kadetskom uzrastu jedan od najjačih u Evropi. Što se same orgaqnizacije tiče ujedno je dosta zahtevan, jer dolazi dosta ekipa iz inostranstva. Petrovgrad je zadovoljan učešćem na turniru, jer smo mi ipak škola košarke koja se takmiči sa najvećim klubovima u Evropi.

 

 

 

Za MVP turnira proglašen je Deni Avdija iz Makabi Tel Aviva, a najbolji igrač finalnog meča je Marko Popović iz Vizura Sharks.

 

Pehare, medalje i plakate uručili su Darko Miličić bivši reprezentativac Srbije, Stefan Atanacković promoter turnira, Dragan Ranisavljević finansijski direktor Gomexa i Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Darko Miličić i kapiten Partizana,  na drugoj slici najbolji trener Glišić Aleksandar iz pobedničke ekipe Vizura Sharks.

 

 

Slike sa finalne utakmice: