Zrenjanin- Kompanija Gomex je na godišnjoj konferenciji za medije sumirala rezultate uspešnog poslovanja u protekloj godini. Novinarima su se obratili Goran Kovačević, direktor kompanije Gomex, Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske i opšte poslove i Milun Vojinović, direktor operacija kompanije Gomex. 

Kompanija GOMEX ima 1.589 zaposlenih i 141 maloprodajni objekat u Vojvodini, Šapcu i teritoriji Beograda i tri distributivna centra. Tokom 2016. godine ostavrila je promet  92.909 miliona evra.
 – Naša kompanija od 2007. godine beleži konstantan rast kako prometa tako i broja prodajnih objekata. Ove godine u planu je da se mreža maloprodajnih objekata proširi otvaranjem novih 25 prodavnica u Beogradu i centralnim delovima Srbije, sa tendencijom da GOMEX postane nacionalni maloprodajni lanac- rekao je direktor Goran Kovačević.

-Podsećam da smo prošle godine  samoinicijativno podigli plate zaposlenima i to je uticalo da imamo za oko 700.000 evra manji profit, ali to je bio naš plan i ulaganje u budućnost, jer su kod nas zarade zaposlenih sada na nivou ozbiljnih trgovinskih lanaca. Sve je to deo plana za dalje širenje i pozicioniranje među nacionalne trgovinske kuće – istakao je Kovačević.

Direktor Kovačević najavio je i dodatna ulaganja u kompanijski liflet „Porodični magazin“ kao i u dodatne marketinške aktivnosti.

Analizu finansijskih pokazatelja rasta novinarima je obrazložio Dragan Ranisavljević, direktor opštih i finansijskih poslova GOMEX-a, pomenuvši pritom izuzetnu važnost stabilnog rasta prodaje u odnosu na prethodni period uz činjenicu da je tokom 2016. kompanija GOMEX ostvarila istorijski iznos ulaganja u investicije od svog osnivanja.

Koncept loyalty karticu „Kasica Brojalica“ za povoljniju kupovinu  trenutno poseduje preko  250.000 potrošača, a čak 81 posto robe kompanije Gomex proda se  preko njih.

Direktor operacija Milun Vojinović istakao je izuzetnu saradnju sa svim poslovnim partnerima u okviru koncepta loyalty kartice „Kasice Brojalice“ za povoljnije kupovanje. On je prisutne novinare upoznao i sa jedinstvenom ponudom GOMEX-a za sve korisnike  loyalty kartice – „Selektorom popusta“ dodavši da ovaj projekat zaista izdvaja  kompaniju Gomex u svetu retail-a.

Na kraju konferencije, direktor Kovačević osvrnuo se i na segment društveno odgovornog poslovanja GOMEX-a, dugogodišnju saradnju sa zrenjaninskim Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“ i Sterijinim pozorjem u Novom Sadu, podsetivši tom prilikom novinare i na druge brojne akcije koje je kopanija sa uspehom realizovala tokom 2016. godine.