Zrenjanin- Izložba Ateljea za učenike biće otvorena u ponedeljak, 15. maja u 13 časova u malom holu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložbu čine radovi nastali u Ateljeu.

Omladinski projekat „Atelje za učenike“ sprovodi neformalna grupa Modelari odeće iz Zrenjanina uz podršku Centra lokalne demokratije Subotica – Resurs centra u okviru programa „Mladi su zakon“. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat traje/realizuje se od 16. 2. do 15. 5. 2017.

Misija i cilj ove omladinske neformalne grupe su: širenje vršnjačkog aktivizma u neposrednom okruženju koje čine mladi ljudi u srednjoj školi HPTŠ „Uroš Predić“ – Zrenjanin i pokretanje niza aktivnosti koje podrazumevaju, uglavnom – umetničko-zanatske radionice, uređenje prostora, priredbe, izložbe, druženje i razgovore. Predviđeno je da se kroz takve aktivnosti povežu sa drugim udruženjima i neformalnim grupama, kao i sa mlađim i starijim učenicima u drugim školama, institucijama za stara i nemoćna lica, institucijama kulture, Klubovima roditelja i nastavnika i ostalim grupama sa kojima se može uspostaviti saradnja.

 

U Ateljeu za učenike će se obezbediti dostupan, besplatan, slobodan i bezbedan prostor za boravak i rad ovih organizovanih grupa.