Zrenjanin- U sredu, 7. juna od 17 časova na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Novom Sadu, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina i glumac-lutkar Jovan Caran  izvešće radioničarsku predstavu „Od kartona cela vasiona“ u okviru programa 60. „Zmajevih dečjih igrara“ . 
Jovan Caran i zrenjaninski bibliotekari predstaviće zainteresovanim posetiocima „Zmajevih dečjih igara“ kako od 3D knjiga (knjiga-iskakalica) koje sami možemo napraviti od kartona i papira, uz malo  mašte, može nastati pravo pozorište, a  Kompanija Gomex, prijatelj ovog programa, pripremila je iznenađenje za mališane.
U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu tokom poslednjih pet meseci uspešno se realizuju  radionice „za veliku dečicu i male roditelje“ koje nose naziv „Od kartona cela vasiona“ autora Jovana Carana.
Radionice u zrenjaninskoj biblioteci podrazumevaju timski rad dece i odraslih koji ovladavaju znanjima i tehnikama pravljenja papirnih modela  i stvaranja knjiga-iskakaklica.

Radionice se održavaju svake subote, besplatne su, i upoznaju  decu, roditelje, bake, deke sa idejama za lepšu igru i zabavu, kvalitetno provođenje zajedničkog vremena, pa i stvaranja sopstvenog pozorišta, uz korišćenje materijala koji su nam kod kuće na dohvat ruke. Prijatelj drugog ciklusa radionica je Kompanija „Gomex“.

Jovan Caran, zrenjaninski glumac-lutkar, igrao je u gotovo svim predstavama Lutkarskog pozorišta. Ima i tridesetak nagrada sa raznih festivala, za glumu, dizajn lutaka, scenografiju, režiju, lutkarski tekst… Do sada je režirao preko pedeset predstava, a poslednjih godina stvara predstave sa scenografijom od kartona i papira.