Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme prvomajskih praznika dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa nastradalim licima i četiri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a sedam lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 609.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – četiri, neustupanja prvenstva prolaza – četiri i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 42 učesnika u saobraćaju i izdato je 127 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 36 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 4 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 12 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 6 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja prolećnih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju.