Zrenjanin- Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojeno je niz tačaka, a usvojen je i predlog rešenja o usklađivanju ekonomski najniže cene taksi prevoza.
Izvestilac, Milan Jovanov rekao je da se donošenju tog rešenja pristupilo na zahtev ovdašnjih taksi udruženja.
– Sagledavajući tržišne uslove i upoređujući cene u ostalim gradovima došlo se do zaključka da smo mi bili najniži, tako da smo izvršili izmene, pa smo start povisili sa 20 na 40 dinara, vožnju po kilometar satu sa 40 na 45, a čekanje po času je ostalo isto, 500 dinara, kao i cena za prtljag u iznosu od 20 dinara – pojasnio je Jovanov.

Nakon sednice gradonačelnik Janjić ocenio je da su najznačajnije tačke one koje su se odnosile na otuđivanje zemljišta u Industrijskoj zoni “Jugoistok”, što je, kako je rekao dobra vest.
– To su dva nova investitora u našoj zoni „Jugoistok“. Takođe, na današnjoj sednici omogućili smo taksistima da imaju povećanu minimalnu cenu prevoza. Mislimo da to, praktično, korisnici taksi usluga neće mnogo ni osetiti, jer je povećanje minimalno. Zrenjanin je i dalje najjeftiniji po tom pitanju, ali pravimo red na teritoriji Grada i što se tiče taksi prevoza, ali i javnog prevoza. Vrlo brzo ćemo na Gradskom veću doneti i odluke o novim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja i što će biti samo jedan korak u unapređivanju prevoza u gradu – rekao je on.

Gradonačelnik je ukazao da je odluka o ceni taksi usluga doneta na inicijativu samih taksista, jer je vršenjem kontola otkriveno mnogo neispravnosti, pre svega, u neplaćanju obaveza taksista.
– Zaista je početna cena bila ubedljivo najjeftinija, a bez obzira na tu početnu cenu, naši sugrađani nisu plaćali ispod sto dinara prevoz, neće ni sada, verujem da će najviše vožnji biti od 100 do 130, ili 140 dinara, pa ćemo i dalje imati najniže cene, ali smo morali da izađemo u susret i taksistima – dodao je gradonačelnik Janjić.

 

Izvor: Grad Zrenjanin