Tokom  prošle nedelje otvorena je zajednička kancelarija MO SPS iz Melenaca i udruženja žena „ Đurđevak“. Otvaranje kancelarije  ima za cilj  sprovođenje niza  zajedničkih aktivnosti , privlačenje mladih ljudi i meštana Melanaca da se bave narodnim rukotvorinama, pravljenjem domaćih kolača, testa, ručnih radova i drugih bitnih stvari za održavanje tradicije sela.

Svake subote u saradnji sa najmlađim meštanima sela radiće se  kreativne radionioce koje će biti edukativnog  karaktera ( pravljenje sitnih kolača, testa, raznih kreativnih predmeta od papira, crepa, plastelina, kartona i dr.) sa ciljem da se najmlađi druže, a i da nauče niz stvari kroz ove radionice.

Kancelarija će za sve građane Melenaca  biti otvorena radnim danima u periodu od  9-12h i subotom od 13h-18h. Tokom nedelje, u večernjim satima,  u kancelariji će se održavati sastanci MO SPS. Punu podršku otvaranja kancelarije dali su i potpredsednik GrO SPS Zrenjanin Goran Fijat i predsednik saveta mladih Socijalista Marko Štiklica. Goran Fijat je ovom prilikom pozvao sve meštane Melanaca da se priključe radu kancelarije radi  sprovođenja niza  zajedničkih aktivnosti.

 

Potrudićemo se da i u ostalim selima otvorimo ovakav vid kancelarija jer smatramo da je to dobro kako za građane, tako i za sam razvoj sela, istakao je Fijat.

Prva akcija koja sledi kreće već u ponedeljak 15.maja , a to je prikupljanje garderobe koja će se potom proslediti u Crveni krst. Svi građani koji mogu da pomognu sprovođenje ove akcije, garderobu mogu doneti u prostorije kancelarije, počev od ponedeljka 15-og maja do petka 19-og maja, u periodu od 9-12h.

Kancelarija se nalazi u ulici Srpskih Vladara br.64.