Dok traju radovi Elektrodistribucije doći će u dva navrata do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada

Zrenjanin- Prema najavama iz Elektrodistribucije Zrenjanin za nedelju 14. maja 2017. godine planirani su radovi na trafostanici koja obezbeđuje električnu energiju za rad bunarskih pumpi koje snabdevaju grad vodom, kao i radovi na elektro mreži u četiri naseljena mesta Kleku, Farkaždinu, Mihajlovu i Jankov mostu. Svi radovi su planirani u vremenskom intervalu od 7,30 do 13,30 časova.

Sa elektrodistribucijom je dogovoreno da obezbede alternativno snabdevanje električnom energijom, pa se očekuje da će do prekida vodosnabdevanja u gradu doći u periodu isključenja trafostanice sa elektro mreže koji će trajati do momenta uključenja alternativnog napajanja trafostanice i ponovnog uspostavljanja rada bunarskih pumpi u punom kapacitetu, odnosno od 7 do 8 časova.

Do prekida vodosnabdevanja doći će i prilikom završetka radova kada će se isključiti alternativno napajanje da bi se trafostanica ponovo priključila na elektro mrežu, i trajaće od 13 do 14 časova.

Dok traju radovi na trafo stanici moguće je da dođe do pada pritiska u mreži i manjih prekida vodosnabdevanja što će zavisiti od kvaliteta alternativnog snabdevanja električnom energijom.

Tehnička služba i služba elektroodražavanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće u pripravnosti tokom vremena izvođenja radova i ukoliko dođe do većih problema sa alternativnim snabdevanjem biće uključeni agregati koji će obezbediti električnu energiju za rad bunarskih pumpi.

U pomenutim naseljenim mestima za vreme izvođenja radova doći će do prekida napajanja električnom energijom što će usloviti i prekid rada bunarskih pumpi koje snabdevaju ova mesta vodom, pa će meštani biti i bez struje i bez vode od 7,30 do 13,30 časova. Uredno vodosnabdevanje biće uspostavljeno odmah po završetku radova Elektrodistribucije i uključenja struje.
Naseljeno mesto Klek poseduje vodotoranj, pa pozivamo meštane da racionalno troše vodu kako bi je bilo dovoljno za vreme dok traje izvođenje radova Elektrodistribucije- rekao je Siniša Gajin, dipl. inž., rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacije“ Zrenjanin.

Foto:FB JKP „Vodovod i kanalizacijja“