Sport- Rvač zrenjaninskog proletera Kristijan Fris na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu osvojio je zlatnu medalju u grčko – rimskom stilu.

Fris je od početka išao agresivno, i vrlo brzo došao do tri boda prednosti, prvo na pasivnost protivnika poen, a onda i za akciju za dva poena. Pred kraj prve runde Fris je malo popustio s tempom, ali je izdržao napade Bugarina. Odolevao je naš borac minut i po u drugoj rundi, kada je Angelov dobio bod zbog pasivnosti srspkog reprezentativca. Celu drugu rundu Fris se branio i doneo Srbiji prvo zlato!
Najbolji srpski rvač Davor Štefanek nije uspeo da u finalu dođe do zlata koje mu jedino nedostaje u bogatoj kolekciji. Posle prve runde Sukov je imao prednost od jednog poena.
Drugu rundu Davor počinje ofanzivnije, ali je Sukov iskoristio svoju visinu i bacanjem došao do prednosti od tri poena. Na minut i po do kraja zbog pasivnosti Rusa, rezultat je smanjen na 3:1, ali je Sukov dobrom akcijom stigao do nedostižne prednosti od 7:1. Na manje od 40 sekundi do kraja, Rus je dobio još dva boda i to je bila pobeda tehničkim tušem.
Ostali naši takmičari danas:
U četvrtfinalu Christian JOHN (GER) df. Nemanja PAVLOVIC (SRB), 7-2
1/8: Artur ALEKSANYAN (ARM) df. Mikheil KAJAIA (SRB), 5-1

Izvor i Foto : Rvački savez Srbije