Sport- U okviru 25. kola „Srpske lige Vojvodina“ fudbaleri Radničkog ostvarili su izuzetno bitnu pobedu protiv ekipe Bačke 1901 rezultatom 3:0 i znatno olakšali borbu za opstanak u nastvku prvenstva.

Fudbaleri Radničkog su  odlično otvorili utakmicu i od samog starta pokazali gostima da žele sva tri boda. U 10. minutu Šarenac je sa 20 metara sjajnim šutem uzdrmao prečku gostiju, a nedugo zatim u 30. minutu igrač Bačke Stošić ruši Čigoju u šesnaestercu i sudija Zekonja pokazuje na belu tačku. Penal izvodi Stepančev i dovodi svoju ekipu u vođstvo od 1:0.

 

Na samom početku drugog poluvremena u 47 . minutu Šarenac upućuje odličan pas za Savanovića koji sa desne strane pogađa suprotni ugao golmana Tasića za 2:0. Kada se očekivao kraj meča, Sarajlin je postavio konačan rezultat  3:0, tako što mu je brzonogi Savanović prosledio loptu iz gol auta. Ovom pobedom Radnički je dosta popravio poziciju u borbi za opstanak u srpskoligaškom karavanu i trenutno zauzima dvanaestu poziciju od ukupno 15 sa 25.  osvojenih bodova.

 

U sledećem kolu Radnički gostuje u prigrevici prvoplasiranoj ekipi Bratstvo 1946.

FK Radnički : Stefanović, Grbić, Ćulibrk, Kovačević, Čigoja, Samarđžić, Bogić, Šarenac, Kočiš, Savanović, Stepančev, Sarajlin. Trener ekipe: Jović Dragan.

Bačka 1901: Tasić, Sili, Milikić, Kiš, Bursać, Stošić, Zolnajić, Matijević, Stamenković, Jakovljević, Vojnić. Trener ekipe: Milidrag Zoran.

 

 

Tabela: