Zrenjanin- Danas je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg  povodom slave Spasovdan u naselju Bagljas održana liturgija koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor uz sasluženje episkopa i sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

 

Pored velikog broja građana Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, Zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik skupštine Oliver Mitrović.

Ovogodišnji kum slave je pomoćnik gradonačelnika i član Saveta “Sonje Marinković” Simo Salapura.

 

– Izuzetna mi je čast da budem ovogodišnji kum slave i ovom prilikom čestitam praznik. Zadovoljan sam što se naš hram svake godine sve više bliži svom finalnom izgledu i završetku, a zadovoljan sam i što ćemo biti u prilici da dodelimo priznanja zaslužnima za razvoj Bagljaša – rekao je Simo Salapura.

U sklopu programa manifestacije večeras će biti održan i Vaznesenjski koncert- najavio je Salapura.

 

 

Čestitajući svim stanovnicima naselja Bagljaš srećnu slavu episkop banatski Nikanor rekao je  da je u ovim vremenima potrebno obratiti se Bogu, ali i tradiciji i precima.

 

Na zajedničkoj svečanoj sednici saveta mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“  Simo Salapura i Oliver Mitrović  uručili su Vaznesenjske plakete episkopu Nikanoru, novinaru i književniku Zoranu Slavniću i Asocijaciji za razvoja Mesne zajednice “Veljko Vlahović”.