Zrenjanin- Na Trgu slobode danas od 17 do 19 časova održaće se međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarije“. Domaćin prvih kvalifikacija ovog takmičenja bio je grad Šabac, a veliko finale planirano je za petak, 26. maj od 10 do 12h na platou ispred novosadskog SPENS-a. Pobednici finala imaće priliku da predstavljaju Srbiju na završnom takmičenju „Žogarije“ septembra ove godine u Rijeci, Republika Hrvatska. Podršku ovom internacionalnom događaju pružila je kompanija GOMEX.

 

„Žogarije“ je takmičenje u kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta i takmiče se  u fizičkim vežbama sa loptom.
Ovaj sportski program deci daje mogućnost da se igraju, razmišljaju, analiziraju i međusobno komuniciraju, kao i da uvide značaj telesnog vežbanja za zdrav život, a sve poštujući pravila igre.
Odabrane su vežbe i igre koje pozitivno utiču na razvoj motorike, emocionalnih, socijalnih i intelektualnih potencijala, imajući u vidu da je telesna aktivnost jedan od najznačajnijih podsticaja za pravilan razvoj. Svrha događaja je razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fer-plej, druženje i zabavu.

 

U prostoru Hale „Zorka“ snage su odmerili mali sportisti šest šabačkih osnovnih škola, kroz brojne zanimljive vežbe i igre sa loptom.  Ovaj sportski program deci daje mogućnost da se igraju, razmišljaju, analiziraju i međusobno komuniciraju, kao i da uvide značaj telesnog vežbanja za zdrav život, a sve poštujući pravila igre. Odabrane su vežbe i igre koje pozitivno utiču na razvoj motorike, emocionalnih, socijalnih i intelektualnih potencijala, imajući u vidu da je telesna aktivnost jedan od najznačajnijih podsticaja za pravilan razvoj.Svrha događaja je razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fer-plej, druženje i zabavu.

 

„Žogarija“ se održava već 11 godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Takmičenje se nastavlja 25. maja na Trgu slobode u Zrenjaninu od 17 do 19h, a veliko finale planirano je za petak, 26. maj od 10 do 12h na platou ispred novosadskog SPENS-a. Pobednici finala imaće priliku da predstavljaju Srbiju na završnom takmičenju „Žogarije“ septembra ove godine u Rijeci, Republika Hrvatska.