Zrenjanin-  Manifestacija „Evropsko selo“ koja se u Zrenjaninu organizuje povodom Dana Evrope, održaće se u petak, 5. maja, a svečano otvaranje biće upriličeno u 17 časova u hali Medison.
Učenici osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina, zajedno sa njihovim gostima predstaviće različite države – članice Evropske unije, njihove jezike, karakteristike, obeležja, nošnju,  umetnost i kulturu, tradicionalne specijalitete…

Pogledajte protokol manifestacije „Evropsko selo“

 PETAK, 5. MAJ 2017. GODINE

 

10.30 časova          Seminar i javna debata na temu “Industrijska politika i preduzetništvo u Srbiji – izazovi i EU perspektiva” (Multimedijalna sala Gradske kuće

– Predavač Prof. dr Sanja Filipović, Ekonomski institut/Univerziteta Singidununum, koordinatorka Radne grupe Nacionalnog Konventa za                                           poglavlje 20 –Industrijska politika I preduzetništvo

 

14.00 časova          Tribina “Evropske vrednosti, koristi i izazovi članstva u EU – iskustvo  Rumunije” (Multimedijlna sala Gradske kuće)

– Na tribini će govoriti Njega ekselencija ambasadorka Rumunije, Oana   Kristina Popa i Sandra Šimić, pomoćnica direktorke Kancelarije za evropske     integracije Vlade Republike Srbije.

16.00 časova        Obilazak Regionalnog edukativnog centra – gradonačelnik sa pomoćnicima

– Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije i Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije.

 

17.00 časova          Svečano otvaranje manifestacije «Evropsko selo 2017»          

                                 (Hala “Medison” – Karađorđev trg)   

Ovaj projekat je 2012. godine pokrenula Osnovna škola „Mladost“ iz Tomaševca, nakon čega joj se vrlo brzo pridružuju i druge škole, prepoznajući njegov značaj, edukativni i kreativni potencijal.
Ideja za organizovanje manifestacije proistekla je iz želje da se promovišu različitosti naroda i država koje čine modernu Evropu, ali i iz činjenice da veliki broj mladih ljudi i dece nije putovalo u zemlje EU, te nije imalo mogućnost da ih na taj način bliže upozna.