Zrenjanin- Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu u narednih 90 dana biće isporučena angio-sala potvrđeno je potpisanim ugovorom u Pokrajinskoj vladi između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Kompanije „Simens“.

Ugovor su potpisali direktor Uprava za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i ovlašćeni predstavnik Kompanije „Simens“ Marijana Đorđević, a potpisivanju su prisustvovali i predsednik Pokrajinske vlade Igor Miropvić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

-U roku od 90 dana angio- sale biće isporučene bolnicama u Zrenjaninu, Subotici i Somboru čime će značajno biti podignut nivo zdravstvene usluge na teritoriji Vojvodine, gde su, do sada angio-sale bile samo na Institutu za kardiovaskulane bolesti u Sremskoj Kamenici- istakao je predsednik Mirović.

On je naveo da je ovo  jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvaliteniju zdravstvenu zaštitu i da će već u drugoj polovini godine, sukcesivno biti uvedene  u zdravstveni sistem u regionalnim bolnicama u pomenutim gradovima.

Angio-sala će u praksi značiti bolju i adekvatniju zdravstvenu zaštitu u tim delovima Vojvodine, a ono što sledi je nastavak procesa odnosno stvaranje tehničkih uslova i uređenja prostora za smešataj angio-sala- naveo je Mitrović.

Direktorka u Kompaniji „Simens“ Marijana Đorđević rekla je da je Srbija među vodećim zemljama u Evropi po bolesti krvnih sudova i kardiovaskularnog sistema, naglasivši da pohvaljuje inicijativu Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo koji su, kako je kazala, prepoznali potrebu nabavke angio-sala.