Zrenjanin- U protekla dva meseca JKP „Vodovod i kanalizacija“ je na adrese oko sedam hiljada korisnika poslala opomene zbog neizmirenih dugovanja za usluge preduzeća iz 2016. i 2017. godine, a koja premašuju iznos od 50 miliona dinara.

U aprilu su opomenuti korisnici u naseljenim mestima, u pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge tj. isključenje sa vodovodne mreže, i korisnici u gradu koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, gde su u pitanju opomene pred utuženje jer ne postoje tehnički uslovi za pojedinačno isključenje sa mreže.

Sredinom maja meseca počela su i isključenja sa mreže korisnika koji nisu postupili po opomeni, nisu izmirili svoja dugovanja ili nisu potpisali sa preduzećem reprogram o otplati duga na rate. Prvi krug isključenja je sproveden u 12 naseljenih mesta i nastavlja se i u preostalim, a korisnici u gradu mogu da očekuju da će u narednim danima biti utuženi.

Stav preduzeća je da želimo da izbegnemo nepopularne mere kao što su isključenja sa vodovodne mreže i utuženja, ali isto tako moramo da zaštitimo i interes preduzeća i onih korisnika koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji su u većini. U skladu sa iznetim stavom upućujemo poslednji poziv korisnicima da izmire svoja dugovanja ili potpišu reprogram o otplati duga na rate, kojim će izbeći isključenje sa vodovodne mreže i utuženje, a i izbeći troškove sprovođenja spomenutih postupaka- istakao je Siniša Gajin, dipl.inž., rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.
U želji da što većem broju korisnika pružimo mogućnost potpisivanja reprograma i uštedimo im troškove dolaska u Zrenjanin, naši radnici će u narednim danima biti u naseljenim mestima i u prostorijama mesnih zajednica u periodu od 9 do 13 časova vršiti potpisivanje reprograma duga sa korisnicima.

Termini potpisivanja reprograma u naseljenim mestima:
• 01.06.2017. (četvrtak) – Perlez, Knićanin, Čenta, Farkaždin, Stajićevo
• 02.06.2017. (petak) – Melenci, Lukićevo, Ečka, Orlovat, Botoš, Tomaševac
• 05.06.2017. (ponedeljak) – Klek, Lazarevo, Banatski despotovac, Elemir, Aradac

Svi korisnici, i iz grada i iz naseljenih mesta, reprogram duga mogu potpisati svakog radnog dana od 7 do 15 časova u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu.

Pozivamo i 2700 korisnika iz grada koji žive u objektima individualnog stanovanja, a koji su opomene dobili u maju mesecu, da postupe po istoj ili potpišu reprogram sa preduzećem jer je lista za isključenja korisnika koji to do sada nisu učinili sastavljena, i od sledeće nedelje počeće isključenja sa vodovodne mreže i u gradu- rekao je Gajin.