Zrenjanin- Sastanak povodom predstavljanja projekta “Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika” koji NALED sprovodi uz podršku Nemačke razvojne saradnje i uz učešće Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće održan u četvrtak, 19. oktobra od 12.00 do 14.00 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće.

Tim povodom pozivaju se poslodavci iz oblasti poljoprivrede, kao i sezonski radnici (ili one koji su zainteresovani za dodatne izvore prihoda – iz kategorije nezaposlenih ili socijalno ugroženih) da dođu na skup, kako bi doprineli diskusiji i predstavili iskustva vezana za zapošljavanje sezonskih radnika.

Inače, cilj projekta je da omogući lakše zapošljavanje sezonskih radnika u sektoru poljoprivrede, kroz jednostavniju proceduru posredovanja između poslodavaca i sezonskih radnika i lakši proces prijave sezonskih radnika, a na tom sastanku biće predstavljen predlog budućeg zakonskog rešenja i mogući načini primene.