Politika- Od 36 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina samodoprinos imaju šest mesnih zajednica, a reč je o naseljenim mestima. Nadležni kažu da sopstvenim sredstvima mesne zajednice mogu konkurisati na bilo koji konkurs za izgradnju, adaptaciju objekata, društveni i sportski život. Kažu da sredstva koja grad daje nisu dovoljna za život udruženja i klubova, pa su sela koja imaju samodoprinos u značajnoj prednosti u odnosu na ostala naseljena mesta. Da li je to baš tako ili ne pitali smo ovih dana građane prilikom obilaska mesnih odbora u okrugu i opštini.
Mišljenja smo da bi se trebalo preusmeriti sredstava na lokalne zajednice koje su izglasale samodoprinose ,samim tim bi i zaposleni građani kojima se od njihovih prihoda odbijaju sredstva za samodoprinose , imali „satisfakciju“ da će njihov deo kolača ipak otići u naseljeno mesto ili mesnu zajednicu u kojoj žive.

Građani su nam predstavili i problem sa novim stanarskim začkoljicama.

Stanari zgrada u Srbiji, shodno najnovjim zakonskim rešenjima moraće da izaberu upravnike zgrada u kojima stanuju, a ukoliko se stanari ne dogovore oko izbora upravnika, komunalni inspektori im moraju po službenoj dužnosti postaviti prinudnog upravnika. Sve kvarove i probleme stanari zgrade prijavljivaće upravniku zgrade, a po nekim proračunima, upravnici zgrada dobijaće naknadu od 250 do 300 dinara po stanu. Upravnici zgrada imaće ovlašćenja i da utuže stanare koji ne plaćaju naknade za tekuća i investiciona održavanja zgrada. Da li građane očekuje slična priča kao i sa notarima znaćemo vrlo brzo ?!
Gradski odbor Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu , ovim putam poziva sve građane na drugi Zavičajni kup republike Srpske , turnir u malom fudbalu , koji će se održati 24.06 u subotu i 25.06 u nedelju u Lukićevu sa početkom u subotu od 12 časova.

Turnir se održava u sklopu manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

Pokažimo još jednom da naša srca kucaju za braću i sestre iz Republike Srpske- pozvao je predsednik gradskog odbora SDS Zrenjanin Srđan Blagojević.