Sport- Ideja koja se već duže vreme razmatra najzad je pretvorena u delo, naime FK „Radnički Zrenjanin“ i FK „Proleter 2006“ od ove sezone počinju da se  udruženo takmiče sa svojom decom pionirskog, kadetskog i omladinskog uzrasta  u banatskim i vojvođanskim ligama, i probaju da se domognu  višeg ranga, odnosno kadetske i omladinske lige Srbije.

 

 

 

Napravljena je strategija da Radnički  pored seniorskog bude i  nosioc u omladinskom fudbalu zajedno u saradnji sa Proleterom. Napraviće se dve kadetske i dve pionirske ekipe, da bi sva deca igrala, i svi ćemo težiti ka visokim ciljevima i velikim rezultatima. Ovakva ideja treba da se prihvati na regionu celog Banata, i samo kao jak regionalni centar možemo napraviti rezultate, stvoriti nove igrače i pod takvim uslovima možemo doći do željenog cilja – rekao je Velibor Mladenović  trener kadeta i sekretar u FK „Radnički Zrenjanin“.

 

Ova ideja se već duže vreme razmatra, sad se napravila koncepcija i sazrela situacija da se ova dva kluba konačno udruže. Mi smo istog mišljena da kvalitet mora da bude koncentrisan na jednom mestu, tako možemo da vratimo sjaj zrenjaninskog fudbala u početku omladinskog, a kasnije i seniorskog. Dečaci su to jako lepo prihvatili kao i njihovi roditelji, polako se popunjavamo i već danas imamo novih dečaka na treningu. Mi ćemo kroz jedan četvorogodišnji plan pokušati da obezbedimo da naša deca igraju omladinsku  i kadetsku ligu Srbije. Nadamo se da ćemo već od iduće sezone  gledati prvoligaške ekipe u omladinskom fudbalu. Do kraja ovog meseca već smo zakazali dve utakmice, protiv Dinama iz Pančeva i Čukaričkog, zatim kreće mali odmor i početkom avgusta  počinju pripreme. Imaćemo od nove sezone dve ekipe u kadetskoj i dve ekipe u pionirskoj, a zajedničku ekipu ćemo imati u omladinskoj ligi- rekao je Amir Teljigović predsednik i trener FK „Proleter 2006“.

Stefan Popov, koji ima 15 godina, i nastupa za kadete Radničkog izjavio je da je zadovoljan  što su ova dva kluba pokrenula saradnju  i rekao da se  nada dobrim  rezultatatima i boljim plasmanom u narednoj sezoni.

Stefan Popov

Pogledajte  slike sa prvog zajedničkog treninga: