Politika- Članovi i funkcioneri gradskog i okružnog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu, nastavljaju sa aktivnostima, te je ovih dana, oformljeno još nekoliko mesnih odbora u naseljenim mestima širom srednjebanatskog okruga.

Tom prilikom smo imali direktan kontakt sa građanima koji su nam saopštili neke od svojih problema, između ostalog postavljena su pitanja šta se dešava sa izgradnjom fabrike zdrave pijaće vode u Zrenjaninu, građani se pitaju šta mogu da očekuju, koja je razlika u kvalitetu vode u fabri i slavini, kada znamo da su vodovodne cevi uglavnom stare preko 40 godina.

Šta naseljena mesta mogu da očekuju i koliki će biti rok za najudaljenija mesta kao što su Farkaždin, Čenta, Perlez i Knićanin.

Trebalo bi nam mnogo vremena da izlistamo sve termine i rokove oko postojeće investicije .U svakom slučaju pred građanima Zrenjanina je još jedno dugo i toplo leto .

Poljoprivrednici su nam izneli svoju problematiku, posebno se plaše elementarnih nepogoda, iako smo skretali pažnju u prošlom periodu da bi trebalo da se poboljša protivgradna zaštita na svim nivoima.

Država bi nizom sistemskih mera mogla da oživi zadružni sistem koji treba ponovo da bude generator razvoja srpske poljoprivrede. Država bi mogla subvencionisati samim zadrugama, kojih trenutno ima na nivou zemlje oko 1.500, mogla bi da daje subvencije za zapošljavanje mladih školovanih kadrova, agronoma, veterinara i sličnih stručnjaka. Mnogo bolje ulaganje nego u raznorazne manifestacije hleba i igara koje se dotiraju iz budžeta grada, pokrajine i republike.

Na novom premijeru i izabranom predsedniku je da sa reči pređu na dela i da kreću da realizuju svoja mnogobrojna obećanja data u poslednjih nekoliko predizbornih kampanja.

Ujedno, još jednom apelujemo na zvaničnike državne, da upute protesnu notu Haškom tribanalu i da traže da se omogući lečenje Ratku Mladiću u Ruskoj federaciji.

Srpska demokratska stranka nastaviće da se brine o prognanim građanima sa područja bivše SFRJ, i dalje ćemo pružati u skladu sa svojim mogućnostima pomoć najugroženijima- istakao je Darko Vujčin, predsednik srednjebanatskog okružnog odbora Srpske demokratske stranke.