Zrenjanin- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno informativnom agencijom, u koordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave u redovnom postupku protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela i krivičnih dela vezanih za krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su G. A. (1971) iz Zrenjanina, bivše odgovorno lice „Autobanat“ AD Zrenjanin i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Sumnja se da su 26. maja 2009. godine, bez saglasnosti Skupštine akcionara i odluke Upravnog odbora, raspolagali imovinom velike vrednosti na taj način što je G. A. potpisao Ugovor o namenskom kreditu za nabavku opreme sa “Agrobankom“ AD Beograd, nakon čega je dobijena sredstva u iznosu od 200.000.000,00 dinara sa računa “Autobanat“ AD preneo po osnovu pozajmice na račune dva privredna društava.

Osumnjičeni je na privredna društva “Višnja produkt“ i “Topola trans“, koja posluju pod kontrolom lica protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, preneo po 100.000.000 dinara.

Kredit „Agrobanke“ AD je delimično izmiren u iznosu od 19.281.000 dinara, a trenutni dug „Autobanata“ je 180.719.000,00 dinara.