Zrenjanin- Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Bagljaš 2017“ ove godine počinje u ponedeljak, 26. juna i to je jedan od glavnih sportskih događaja tokom leta u našem gradu.

Utakmice se igraju u večernijm časovima, najverovatnije od 18.30 h, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Izvlačenje će se obaviti dva dana ranije u mesnoj zajednici Veljko Vlahović sa početkom u 19 časova, a ekipe se mogu prijaviti do izvlačenja parova-  rekao je Mikalački Ivan, član organizacionog odbora turnira.

Što se kategorija tiče  na turniru učestvuju: seniori(1999), pioniri (2004 i mlađi), juniori ( 2000-2003) sa tim da će juniori biti ravnopravno podeljeni po grupama zbog razlika u godištu.

 

Pomoćik gradonačelnika Simo Salapura pozvao je sve sportiste da se u što većem broju prijave za ovaj turnir.

-Letnji turnir u malom fudbalu „Bagljaš 2017“ je jedan u nizu sportskih i zabavnih  manifestacija u gradu. Ovaj turnir je veoma bitan za najveće naselje u Zrenjaninu i svakako da će obogatiti sadržaj u večernjim satima- rekao je Simo Salapura i istakao da će u Zrenjaninu pored ovog turnira biti održan i bič-volej turnir na novim terenima na kupalištu Peskara, od 21. do 23. jula.

Za najmlađe takmičare (pionire) učešće je besplatno.

Nagradni fond ove godine iznosi 350.000 dinara. Prva nagrada iznosi 200.000, druga 100.000 i treća 50.000 dinara.

Ekipe mogu prijaviti dva registrovana futsal igrača u grupnoj fazi, a u nokaut fazi još jednog.

Rezultati se mogu pratiti na internet sranici turnira www.turnirzrenjanin.com,  kao i na zvaničnoj Fb stranici.