Zrenjanin- Najprestižnija biciklistička trka u Jugoistočnoj Evropi, 57. međunarodna Trka kroz Srbiju danas je završena u Zrenjaninu. Više od 15 ekipa iz celog sveta, računajući i tri naša tima, Borac iz Čačka, Metalac iz Kraljeva i Partizan iz Beograda vozili su  ovogodišnju trku kroz Srbiju koja je trajala tri dana, a biciklisti su prešli stazu dugu 426 kilometara.

 

Na 426 kilometara dugoj stazi, u tri etape, najbolji je bio Grk Haramplasas Kastrantas koji vozi za  Partizan, drugo mesto osvojio je Italijan Luka Kiriko, treće mesto osvojio je Anton Ivaškin.

Pobednik prve etape trke kroz Srbiju, 57. u nizu je dvadesetpetogodišnji Hugo Anhel Velaskeza, internacionalac u dresu rumunskog tima Tušnad. Anhel je pobedio na deonici Požarevac – Veliko Gradište – Požarevac u vremenu3:09,19. Ujedno, mladom gaučosu osim žute majice za najboljeg u generalnom, pripala je i zelena za najboljeg vozača na prolaznom cilju. Drugo vreme na trci imao je Antonov Ivanškin iz kluba Minsk, a na podijum se popeo i Rus Ivan Balikin u majici turskog Torku Šekerspora obojica u vremenu pobednika.

 

Pobednik druge etape trke od Požarevca preko Smederevske Palanke, Topole, Mladenovca do vrha na Avali bio je Italijan Luka Kiriko, vozač turskog tima Šekersport. Kiriko je kroz cilj prošao u vremenu 3:38,48, a za njim i velika grupa vozača među kojima je bilo i srpskih. Drugo vreme i podijum na Avali imao je i drugoplasirani Grk Haramplasas Kastrantas koji vozi za Vijator Partizan.

 

Pobednik treće najduže etape je Ahmed Orkan sa startnim broje 11, iz Turske, drugo mesto osvojio je Grk Haramplasas Kastrantas koji vozi za Partizan, dok je treće mesto pripalo Leonidu Krasnovu iz Rumunije.

Belu majcu u konkurenciji do 23 godine osvojio je vozač sa startnim brojem 54 Antonov Ivanškin član ekipe Minsk, plavu majcu osvojio je vozač sa startnim brojem 131 koji dolazi iz rumunske ekipe Danijel Krista, zelenu majcu osvojio je vozač iz ekipe Borac iz Čačka sa stratnim brojem 72 Stefan Stefanović i žutu boju pobednika osvojio je Grk Haramplasas Kastrantas koji vozi za Vijator Partizan.

Pomočnik gradonačelnika Simo Salapura u ime grada Zrenjanina čestitao je pobednicima i zahvalio se Biciklističkom savezu Srbije, takmičarima, sponzorima i sportskim legendama na današnjoj predivnoj manifestaciji

-Danas smo ovom manifestacijom preneli lepe slike iz našeg grada. Zrenjanin je grad sporta i ovo je samo još jedna u nizu sportskih maifestacija koju smo organizovali u našem gradu, a nadam se da će ih biti još više- rekao je Salapura.

 

U promo akciji počni na dva točka u Zrenjaninu, a u sklopu 57. međunarodne Trke kroz Srbiju prvo mesto osvojio je Uroš Poznić star 3 godine, njemu je mali bicikl uručila Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

U promo akciji testiranja osnovaca u kategoriji do četvrtog razreda prvo mesto osvojila je Sara Delić III2 iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina.

 

Protekla tri dana drumovima Srbije prošao je  biciklistički karavan u kojem je bilo više od 300 članova, od toga oko 150 biciklista, uz prateće delegacije, trenere, predstavnike medija, sponzora i promotora trke.

Trka je startovala 16. juna u Požarevcu, odakle se vozila kružna etapa sve do Velikog Gradišta, cilj je takođe bio u Požarevcu. Prva etapa bila je duga 140 kilometara.

Drugog takmičarskog dana, u subotu, 17. juna, biciklisti su startovali iz Požarevca, vozili se preko Topole i Mladenovca sve do Avale, gde je ispred Spomenika neznanom junaku bio i cilj druge etape duge 146 kilometara.

Poslednja, treća etapa startovala je danas, 18. juna, iz Pećinaca i bila je to najduža etapa na trci. Biciklisti su vozili 159 kilometara, preko Novog Sada sve do Zrenjanina, kada smo i konačno dobili pobednika 57. međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju.