Zrenjanin- Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu, podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv F.V. ( rođ.1996.god.) iz Araca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana.248 st.1 Krivičnog zakonika RS.

Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 30. marta 2020.godine, oko 12,40 časova,  u Zrenjaninu na raskrsnici ulica Prvomajske i ulice Petrovačkog odreda, za vreme epidemije opasne zarazne bolesti „  Covid-19“  izazvane virusom SARS-COV-2- zaraznom bolešću, prekršio meru koja je doneta Odlukom Vlade Republike Srbije povodom proglašenja vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, tako što  nije postupio po pismenom rešenju Ministarstva zdravlja, Sektora za inspekcijske poslove, Odeljenje za sanitarnu inspekciju, Odsek/Grupa za sanitarni nadzor za granično područje  od 16.03.2020. godine, budući da je od strane SPI Zrenjanin  dana 30.03.2020.g. na raskrsnici ulice Prvomajske i ulice Petrovačkog odreda, okrivljeni zatečen u saobraćaju kako upravlja putničkim motornim vozilom marke „Mercedes CLS 350“ krećući se iz pravca centra prema periferiji grada.

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu, u optužnom predlogu, predložio je Osnovnom sudu u Zrenjaninu, da imenovanom licu zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana.248 st.1 Krivičnog zakonika RS, izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri godine.