Zrenjanin- JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, u okviru kojeg i radi Privremeno prihvatilište za napuštene životinje, posluje u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i na neškodljiv i human način uklanja napuštene pse i mačke sa ulica grada Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta.

Uslovi u kojima borave napušteni psi i mačke dosta su dobri. S obzirom da su sada visoke letnje temperature, naše životinje se rashlađuju u tri bazena sa vodom koja se nalaze u dvorištima. One se tamo igraju i rashlađuju, a korita sa čistom vodom za piće nalaze se svuda oko njih, a takođe imaju i kućice gde mogu da se sklone kada su ovako visoke temperature. Psi se hrane dva puta dnevno i to sa granulama, hlebom, psećim salamama i kostima životinjskog porekla.Higijena u Prihvatilištu je dobra. Boksovi se peru svakodnevno i dezinfekuju odgovarajućim dezinfekcionim sredstvima.Zoohigijenska služba našeg preduzeća, takođe vrši zaštitu pasa od krpelja i buva odmah po prijemu istih u prihvatilište.

 

-Kao jedan od načina smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljavanje koje mi promovišemo od početka rada Prihvatilišta. Ovom prilikom želimo da pozovemo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona 064/811-68-78. Udomljavanje vršimo svake subote u periodu od 10.00 do 13.00 časova. Mi se nalazimo na adresi dr Tihomira Ostojića bb (u blizini gradske deponije)- rekla je Danijela Tančić, PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.