Zrenjanin- Zrenjanin je sinoć bio domaćin nezvaničnim naslednicima nekada veoma popularnih „Igara bez granica“ pod nazivom CITY GAMES. Pobednik jučerašnjeg takmičenja je ekipa iz Sombora, koja je u poslednjoj igri trijumfovala nad timom iz Kikinde, koji su morali da se zadovolje drugim mestom. Treće mesto osvojila je ekipa Zrenjanina.

Kvalifikacije se održavaju u još 5 gradova u Srbiji, a pobednici iz svakog grada odmeriće snage u finalnom takmičenju koje će biti održano na Zlatiboru 20. jula. Najbolji nacionalni tim predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu 2. septembra u Biogradu na moru, u Hrvatskoj, gde će se takmičiti sa pobednicima iz 12 zemalja.

 

„City games“ je show program čija je osnova takmičenje između gradova i opština. Takmičenje, u formi showa, održava se od 28. juna do 3. decembra.

 

Discipline u kojima se timovi takmiče igre su sa tradicionalnom tematikom, a to su: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, vošarka, vodena alka, pršut i veslo. Najbolji timovi ostvaruju pravo takmičenja na finalnim takmičenjima.

Ekipe koje su se sinoć takmičile su iz Zrenjanina, Pančeva, Temerina, Beograda, Sombora i Kikinde.

Pokrovitelji CITY GAMES takmičenja u Zrenjaninu su kompanija GOMEX i Grad Zrenjanin.

-Ovim smo dodatno podigli stepen naše društvene odgovornosti, potvrđujući da su nam od izuzetnog značaja projekti koji promovišu zdrave stilove života i jačaju prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče- istakao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX.

 

 

Cena ulaznice bila je simbolična, a celokupan prihod nameljen je Dnevnom centru „Alternativa“ za decu i mlade sa invaliditetom. Humani posetioci „City games“ u Zrenjaninu donirali su više od 17.000 dinara.