Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su teže povređena, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 170.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom- jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdata su 93 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 24 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 8 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 neregistrovana vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije.