Zrenjanin- JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin dva puta u toku godine (u proleće i jesen) organizuje akcije iznošenja kabastog otpada. Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada. Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane itd. Sekundarni cilj akcije je da se spreči stvaranje divljih deponija u gradu i svim prilaznim putevima.

 

-U svakoj mesnoj zajednici se lociraju po dva dana kontejneri zapremine 5m3 i prazne se svakodnevno. Za građane koji ne iskoriste ovaj vid akcije, naše preduzeće stoji na raspolaganju i pruža uslugu iznajmljivanja kontejnera zapremine 5m3. Kontejner se iznajmljuje na 24 časa i biće postavljen na lokaciji koju građani navedu u zahtevu. Nakon 24 h naši radnici dolaze po kontejner i odnose komunalni otpad da odlože na gradsku deponiju. Ova usluga se naplaćuje po važećem cenovniku našeg Preduzeća i iznosi 2.200,00 dinara- istakla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Informacije za iznajmljivanje kontejnera zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona na broj 023/522-350 lokal 124 ili dolaskom u sedište firme na adresi Beogradska 17 svakog radnog dana u periodu od 6-14h. (letnje radno vreme Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada).