Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik Duško Radišić sastali su se juče sa predstavnicima Mesne zajednice “Lukićevo” kako bi se upoznali sa aktuelnostima, ali i problemima sa kojima se suočavaju meštani tog sela.

Foto: Wikipedija

Gradonačelnik je ponovio da su ovakvi susreti i direktna komunikacija najbolji puta ka rešavanju tih problema i ukazao da je lokalnoj administraciji na čijem je čelu pođednako važno stvaranje dobrih uslova za život kako ljudima u gradu, tako i u naseljenim mestima.

Predstavnici “Lukićeva” ukazali su da je pitanje javnog prevoza jedan od gorućih problema, posebno kada je reč o učenicima koji srednju školu pohađaju u gradu, ali i za osnovce koji, zbog nedostatka prevoza, primera radi, imaju manje mogućnosti za odlazak na trening ili druge vanškolske aktivnosti organizovane u gradu.

Nakon tog sastanka, gradonačelnik Janjić razgovarao je i sa predsatvnicima “Net Busa”.
Dobra vest jeste, kako je rekao, da će već od ponedeljka, 21. avgusta, početi da saobraća linija iz tog naseljenog mesta ka gradu.

Kako je iz “Net Busa” rečeno, planiranim redom vožnje autobus će od 5 do 15. časova kretati na svakih sat vremena, a zatim i od 19 do 21 čas.
Cena karte iznosiće sto dinara, a povratna karta 150.
Autobuska linija kretaće se iz Lukićeva, zatim magistralom do “Avale” i ponovo do tog naseljenog mesta.

 

Izvor: zrenjanin.rs