Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je stanje više nego alarmantno po pitanju odliva stanovništva, rezultati popisa stanovništva pokazuju realno stanje stvari,a ono je zastrašujuće. U Zrenjaninu i u 22 naseljena mesta u zadnjih 15 godina je manje preko 15000 stanovnika, u prethodnim godinama je bilo pravilo da je bilo dva puta više umrlih od rođenih, a taj negativni trend se i dalje nastavlja.

Politika koju sprovode vladajući režimi kako dosovski tako i naprednjački, nikako ne uliva nadu mladima da ima bilo kakve šanse da opstanu i ostanu u Zrenjaninu, a isto je ili gore stanje u celoj državi. Basnosnovna sredstva se poklanjaju strancima, a mi postajemo grad u odumiranju, država odlazećih građana. Naši građani nisu ni na listi čekanja za dodelu određenih subvencija ili bilo kakvih mera podsticaja, sem pojedinačnih primera, a to su po pravilu stranački aktivisti vladajućih stranaka, što svakako stvara još veći revolt, posebno kod mlađe populacije koja gubi veru u jednakost, pravdu i uopšte veru u institucije države.

Činjenica je da je veliki broj naših sugrađana samo fiktivno prijavljen u našem gradu, a da faktički žive i rade u inostranstvu, to su uglavnom građani sa maćarskim i hrvatskim pasošem koji su spas našli dalje od Srbije.
Mi srpski radikali smatramo da jedino rešenje na nastalu situaciju,sagledavanje uzroka,a glavni uzroci su svakako,nezaposlenost,nebriga lokalne samouprave za sopstvene građane, krajnje loši i nehumani uslovi u seoskim sredinama, nemogućnost plasiranja gotovih proizvoda, nelojalna konkurencija, male šanse za visoko obrazovanje, isključivo stranačko zapošljavanje, loša socijalna politika, podsticaji u poljoprivredi ponižavajući, stalno prisustvo stanja neizvesnosti, sve mere koje se preduzimaju su pravilu stihijske, nema koncenzusa oko nacionalnih i pitanja koji su životno bitni za sve graćane- rekao je Dalibor Radosavljević predsednik GO SRS Zrenjanin i dodao: Postavljamo pitanje, da li je ovakav odnos prema društvu vladajućeg režima zbog neznanja,bahatosti ili ne daj bože nešto gore?

 

predsednik GO SRS Zrenjanin