Sport-  Na stadionu kraj „Skrobare“ fudbaleri Radničkog na startu prvenstva ostvarili su veoma važnu pobedu protiv istoimene ekipe iz Sremske Mitrovice rezultatom 2:1.

Prvo poluvreme proteklo je u odmeravanju snaga sve do zadnjih deset minuta, kada su se izređale šanse na obe strane. Prvu je imao  igrač gostiju Skorupan, ali je njegov šut sa šesnaest metara odbranio  golman Radović. Krstinić je nedugo zatim u četrdeset prvom  minutu nakon solo prodora, uputio šut sa 20 metara, ali je ovoga puta golman gostiju Veselinović bio na visini zadatka. Nakon kornera koji je izveo Radosavljević minut kasnije, Kiš udara loptu iz prve koja pogađa Krstinića, koji sa linije izbacuje loptu  iz gola gostiju, da bi zadnju šansu u prvom poluvremenu imali Mitrovčani, nakon što je sa pet metara Roksan šutirao, ali sigurni Radović efektno odbranio.

 

U drugom poluvremenu nakon 17 minuta igre  u 62. minutu gosti dolaze do vođstva golom Roksa, šest minuta kasnije Milivojev snažnim šutem sa 14 metara daje  svoj prvenac za Radnički i  izjednačuje rezltat na 1:1. Krstinić postiže evrogol na dodavanje Grbića, tako što sa 20 metara pogađa rašlje golmana Veselinovića i postavlja konačan rezultat.

-Mislim da smo puno želeli pobedu, pobedi ne gledamo u zube, nije sve izgledalo na terenu kako smo želeli, ali tri boda su velika za samopouzdanje ovako mlade ekipe i to je najbitnije u ovom momentu. Pokazali smo karakter kao ekipa ovim preokretom i ja sam zadovoljan- rekao je nakon utakmice Predrag Kandić trener Radničkog.

 

 

 

 

Radnički Zrenjanin: Radović, Grbić, Jovanov, Radosavljević, Matić, Kiš, Krstinić, Dučić (Rudan), Milivojev, Knežević, Kovačević (Zakić). Trener: Predrag Kandić.

Radnički Sremska Mitrovica: Veselinović, Zazić, Kačar, Lovrić, Strniša, Naglić, Roksa, Skorupan, Simić, Stević, Bajunović. Trener: Baljak Darko.

Rezultati 1. kola Srpske lige Vojvodina:

Bačka – Bratstvo 1946 1:1

Omladinac (NB) –  Železničar  1:0

Cement- Dunav 3:2

Odžaci – Radnički (Š) 21.08 od 17 č.

Bečej 1918 – Radnički (NP) 4:0

Dinamo 1945 – Borac (S) 1:2

Crvena Zvezda (NS) – Mladost (BJ) 1:4

U drugom kolu  fudbaleri Radničkog igraju u gostima  protiv ekipe  FK „Bačka 1901“ iz Subotice.