Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila teške telesne povrede, a pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 390.000,00 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom –dve, neustupanja prvenstva prolaza – dve i nedržanja potrebnog odstojanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdato je 127 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom nakon isteka važnosti vozačke dozvole i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila i 2 vozila tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije.