Sport- FK Radnički je u 2. kolu Srpske lige Vojvodina ostvario  drugu pobedu i upisao nova tri boda u Subotici. Prikazali su igrači Radničkog odličnu igru i zasluženo slavili  protiv ekipe Bačke 1901 golovima Milivojeva u 3. i 27. minutu.

 

Radnički je već nakon  prvog napada došao u vođstvo kada je Pejović  igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Džombić pokazao na belu tačku. Sa jedanaest metara bio je precizan Miljan Milivojev i doneo prednost od 1:0 za Radnički.  Imali su domaći igrači priliku kada je u 18. minutu Zolnajić  uputio centaršut  sa leve strane, Vojnić loše prihvatio loptu na ivici peterca i nije uspeo da postigne gol. Pokušao je nešto kasnije Milivojev iz daljine, ali je golman  Bačke Tasić bio siguran.  Imali su domaći igrači još jednu priliku, Vojnić je centrirao , ali je kapiten Grbić sprečio Tumbasa  da prihvati loptu i pošalje u gol.

U 27. minutu iz  kontre Radnički postiže gol i uvećava svoju prednost. Mrežu Bačke opet je zatresao iskusni Milivojev. U 29. minutu viđena je dobra akcija Subotičana, međutim Radović je bio brži od Tumbasa i osujetio pokušaj domaćih.  Na isteku prvog poluvremena mogli su Subotičani  do gola, Zlatković je izveo  slobodan udarac, prebacio je živi zid, ali na sreću Radničkog lopta je završila  pored stative. U nastavku drugog poluvremena nije došlo do promene rezultata, jedini udarac ka golu uputio je Krmar iz slobodnog udarca kada je lopta  završila iznad prečke. Radnički je pred kraj utakmice imao nekoliko kontri ali mreža golmana Bačke ostala je netaknuta.

 

Radnički je ostvario drugu pobedu i najavio da bez obzira na mlad sastav, ova ekipa može da pruži dostojan otpor svim klubovima u Srpskoj ligi Vojvodina. Ekipu Radničkog i ovoga puta sa tribina podržao je predsednik kluba Zoran Bambi Tošić.

 

Bačka 1901: Tasić , Sil, Milikić, Bjelobrk, Pejović (Jovanović), Zolnajić (Šijačić), Tumbas, Zlatković , Vojnić (Đokić), Krmar, Bursać .Radnički Zrenjanin: Radović, Grbić , Jovanov, Radosavljević (Matić ), Rudan, Kiš, Krstinić (Šarenac), Dučić, Milivojev, Knežević , Kovačević (Dačaj).