Zrenjanin-Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 20.000,00 dinara. Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 61 učesnika u saobraćaju i izdato je 126 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 34 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom nakon isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice..

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)