Zrenjanin- Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30. Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je međunarodni. Konkurs je otvoren do 20. novembra 2017. godine.

Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja , ove godine autorima se nudi i mogućnost da promišljaju na zadatu temu:

STRAH

U MENI OD MENE

U TEBI OD TEBE

U TEBI OD MENE

U MENI OD TEBE

OD NjIH

OD NAS

STRAHOVANjA

Na svim poljima, i lokalno i globalno, sve više pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu propast. Čovek je postao nerazumno biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolje radili.

„Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati“.

 

Molime se umetnici da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid.

Radovi će biti žirirani i dodeliće se tri nagrade.

Prva nagrada je  samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, druga nagrada samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina i treća nagrada je prigodan poklon.

 

Izložba će biti otvorena u decembru 2017. god. u Kulturnom centru Zrenjanina.

Radovi sa likovnog salona 30×30 će tokom 2018. god. biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:

Kulturni centar Zrenjanina

Narodne omladine 1

23000 Zrenjanin

Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Organizatori preporučuju da se radovi šalju Post ekspresom. Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci. Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

Formular/upitnik možete preuzeti na sajtu Kulturnog centra – www.kczr.org