Zrenjanin- Vatrogasno-spasilački bataljon Zrenjanin obeležava nacionalnu akciju „Mesec dana zaštite od požara“ koja ima za cilj popularisanje i unapređivanje zaštite od požara u svim sredinama. U okviru akcije „Mesec dana zaštite od požara“  Vatrogasno-spasilačkim bataljonom Zrenjanin vrši edukaciju dece po školama, a izvešće i javne pokazne vežbe.

Vatrogasno-spasilački bataljon broji šezdeset i jednog  zaposlenog vatrigasca  i raspolaže sa sa 24 vatrogasna  vozila na teritorija Srednjobanatskog okruga, ima pet jedinica, jednu u Zrenjaninu i četiri u optinama u okolini.

Povodom obeležavanja akcije „Mesec dana zaštite od požara“ koja u Republici Srbiji traje tokom septembra gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zajedno sa pomoćnikom Simom Salapurom danas je posetio jedinicu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin.

 

On istakao je da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Zrenjanin najbolje organizovano u Srbiji,  što su i pokazali plasiranjem na Evropskim i Svetskim takmičenjima, ali i osvojenim nagradama.

-Gradske službe sa jedinicom Vatrogasno-spasilačkog bataljona  imaju odličnu saradnju. Ove godine ljudi su intervenisali  524 puta, što je mnogo više nego predhodnih godina, i iz toga se najbolje vidi njihov značaj za grad Zrenjanin. U interesu svih građana Zrenjanina je da su oni uvek spremni, pre svega što se tiče mehanizacije, a tu grad pomaže koliko je u mogućnosti kako bi  oni bili što opremljeniji-rekao je Janjić.