Zrenjanin- Protekle nedelje počelo je renoviranje platoa ispred prostorija Mesne zajednice “Zeleno polje”, kao i postavljanje pešačke staze u Baranjskoj ulici.  Sredstva za izvođenje ovih radova obezbedio je Grad Zrenjanin, a izvođač radova je kompanija Eko gradnja iz Melenaca.

 

 

– Radovi koji su u toku trebalo bi da budu završeni krajem sledeće  nedelje, a u  naredne dve biće postavljena i rasveta u ulici Milentija Popovića, kao i na dečijem igralištu u Carinskoj ulici. Stigle su i nove tezge za pijacu koja će biti proširena za dva metra – rekao je Dragomir Radovanac, predsednik saveta mesne zajednice Zeleno polje.

 

Dragomir Radovanac je istakao da je MZ Zeleno polje posle trinaest godina dobila legalan prevoz đaka.

-Uspeli smo da registrujemo liniju i od septembra đaci plaćaju mesečnu kartu koja im važi za ceo grad. Uskoro će biti postavljena horizontalna signalizacija na svim stajalištima i potrudićemo se da produžimo ovu liniju i da se ona u buduće koristi kao redovna  – rekao je Radovanac.

 

 

-Podsetimo da je u  protekle tri godine u naselju Zeleno polje došlo  do mnogih promena, rekonstruisan je deo Sremske ulice, deo Šumadijske ulice je proširen, asfalitirane su ulice Milenka Bojanića i Duška Trifunovića, postavljen je ležeći policajac na kritičnoj raskrsnici Hercegovačke i Baranjske ulice. Trudimo se da povećamo bezbednost  pre svega, a samim tim i funkcionalnost za sve naše sugrađane- podsetio je Radovanac.

Predsednik saveta mesne zajednice Zeleno polje  govorio je o infrastrukturnim planovima za sledeću godinu:

-Pokrenuo sam inicijativu da ceo prostor  pored košarkaškog terena, koji je inače predviđen za sport,  opremimo trim stazom, teretanom na otvorenom i  da se na košarkaškom terenu postavi tartan podloga. U planu je da i da se postavi zaštitna ograda kod dečijeg igrališta iz ambulante, kao i da se ispred ambulante preuredi parking  – rekao je  Radovanac.