Zrenjanin- Povodom Dečje nedelje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak 5. oktobra biće izveden baletski program, a u petak, 5. oktobra, biće izvedene predstave dramskog studija „Cekom“.

BALETSKI PROGRAM

Povodom Dečje nedelje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izveden baletski program. Učestvuju: Baletska škola „Dimitrije Parlić“/odeljenje Zrenjanin i Baletski studio „Delfina“. Program počinje u 16 časova. Ulaz je besplatan. „Baletska škola predstaviće se koreografijama klasičnog baleta i primenjene gimnastike. Autori koreografija su Sanja Felbapov i Aneta Čupić. Baletski studio „Delfina“ izvešće program sa elementima modernog i džez baleta.

 

PREDSTAVA „MI ILI LEGENDA O ČOVEKU KROMPIRU“

Predstava „Mi ili Legenda o čoveku krompiru“ – Dramskog studija „Cekom“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 6. oktobra u 20 časova. Ulaz je besplatan.

O PRESTAVI – IZ „CEKOMA“ – (nastanak predstave) –

«Kao početna inspiracija za rad na predstavi poslužio nam je roman „Mi“ ruskog pisca – Jevgenija Zamjatina. Ova distopična projekcija sveta motivisala nas je da odemo i korak dalje, da uradimo projekciju budućnosti iz perspektive zamjatinovih likova. Postavili smo sebi velika pitanja i shvatili koliko je teško biti prorok sopstve necivilizacije. Predstava je autorsko delo, nastala je primenom kreativnog dramskog procesa i označava stav i promišljanja grupe o temi kojom smo se bavili. Ako se budemo češće i dublje bavili analizom daleke budućnosti, možda nam postane jasno da je vreme zapromenu baš sada i baš ovde.»