Zrenjanin- Prva emisija „Sofa kulture“ promovisana je u petak, 23, avgusta, u Kulturnom centru Zrenjanina. Emisija je urađena u koprodukciji Kulturnog centra Zrenjanina i udruženja „Pečat“.

Autorka emisije je Marijana Vidić, a deo ovog  tima koji je pokrenuo  serijal  namenjen kulturi su i Dušan Udicki (kamera) i Đula Feldeši (montaža). Pored standardnih prikaza događaja i manifestacija serijal će se izdvojiti i po tome, jer će se temeljno baviti značajnim ličnostima i umetničkim stvaraocima koje su ostavili trag na zrenjaninskoj kulturnoj sceni ili su ga stvorili na sebi svojstven način kroz složene dimenzije umetničkog stvaralaštva u okviru kojeg su odgonetnuli mnoge aspekte života. Pored toga, u emisji će se predstavljati i zrenjaninski kulturni brendovi kao i mladi umetnici koji su na početku svojih umetničkih karijera.

Autorka emisije Marijana Vidić na promocije je rekla da su bili nošeni idejom da Zrenjanin, kao sredina koja je oduvek odisala posebnim, za nekog istančanim  za nekog čudnim ukusom, ima šta da pokaže i ima šta da istakne, a s tim u vezi i šta da sačuva od zaborava. Mi smo svedoci ovog trena i vremena. Ne dozvolimo da ga sutra neko interpretira po svom nahođenju…

 

Pokrovitelj serijala je Grad Zrenjanin, a na promociji prisutnoj  publici i ljudima iz sveta kulture i medija obratili su se: Marijana Vidić – autorka emisije, Duško Radišić – pomoćnik gradonačelnika i Ankica Dostanić u ime Kulturnog centra Zrenjanina.