U okviru konkursa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS podržala je 42 projekta koji će doprineti unapređenju života u 11 gradova i opština. Kompanija NIS izdvojila je 110,5 miliona dinara za podršku projektima u lokalnim samoupravama u kojima NIS posluje.

U opštini Zrenjanin podržala je četiri projekta:

  • Fudbalski klub „Radnički Zrenjanin“ aplicirao je projekat: Završetak radova objekta – internata i za smeštaj mladih sportista grada u cilju boravka u gradu gde se nalaze njihovi matični sportski klubovi i dobio je sredstva u iznosu: 3.000.000,00.
  • Košarkaški klub „Proleter-Naftagas“ aplicirao je projekat: Nabavka opreme u cilju afirmacije košarkaškog sporta za dvoranu Medison koja poseduje FIBA sertifikat, kao i postavljanje i zamena više košarkaških tabli, obruča i mrežica u objektima u kojima se aktivno sprovode košarkaški treninzi i druga sportska edukacija  i dobio je sredstva u iznosu: 4,500,000.00  .
  • Odbojkaški klub „Klek Srbijašume“ aplicirao je projekat: Završetak radova na Centru za treniranje odbojkaša koji se nalazi u školskom dvorištu škole u Kleku, a koji će pored treniranja odbojkaša služiti i svim učenicima same škole za fizičko vaspitanje i zdravstveni razvoj i dobio je sredstva u izmosu: 3,000,000.00.
  • Sportsko društvo „Naftagas“, Elemir aplicirao je projekat: Izgradnja teniskog terena sa tribinom za 300 posetilaca u cilju unapređivanja uslova za razvoj sporta u Elemiru  i dobio je sredstva u iznosu: 2,000,000.00

 

Rok za realizaciju projekata je 30. jun 2018. godine.