Zrenjanin- Nakon završene podele septembarskih računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ , kao što je i najavljeno, prošle nedelje je nastavljeno treće redovno i poslednje očitavanje vodomera korisnika u gradu i naseljenim mestima.

Do sada je završeno očitavanje vodomera u sedam naseljenih mesta i većem delu Zrenjanina, a nastavak očitavanja sledi u samom Zrenjaninu, Elemiru i Melencima, dok će očitavanje započeti u Lazarevu, Stajićevu, Aradcu i Lukićevu.
Treće redovno očitavanje vodomera obuhvata sve korisnike osim korisnika u kolekivnom stanovanju i pravna lica koji se očitavaju svakog meseca, i samočitača koji sami očitavaju stanja svojih vodomera.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

-Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje očitavanje vodomera na osnovu kojeg će se utvrđivati mesečna zaduženja korisnika, odnosno akontacije, tokom zimskog perioda, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer- rekao je Siniša Gajin, dipl.inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

 Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344, 593-003
 SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
 Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.
Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.