Zrenjanin- Osnovna škola  „Dositej Obradović“  dobila je prvi kabinet za veronauku u opštini Zrenjanin zahvaljujući zalaganju veroučitelja Branislava Petrovića, direktorke škole Biljane Manić i donaciji dobrih ljudi, zrenjaninskih privrednika, koji su uložili značajna sredstva.

Branislav Petrović

Branislav Petrović veroučitelj u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ zahvalio se donatorima na pomoći, kao i upravi škole na čelu sa direktorkom škole Biljanom Mandić na nesebičnoj pomoći i istakao veliki značaj kabineta za versku nastavu.

-Zahvaljujući Gospodu Bogu i dobrim ljudima krenuli smo u adaptaciju prostorije 1. septembra, bilo je potrebno mnogo toga da se uradi. Radovi su završeni 15. oktobra i danas deca imaju priliku da prate nastavu u prvom kabinetu za veronauku u opštini Zrenjanin, a među dva, tri u celom Banatu- rekao je Branisalv Petrović i dodao da kabinet za veronauku mnogo znači crkvi, da ima jedan kutak gde deca mogu da dožive i osete ono što im veroučitelji predaju.

 

Biljana Manić

Osnovnu školu „Dositej Obradović“ ima 468 đaka od kojih 80% pohađa veronauku rekla je direktorka škole Biljana Manić i istakla veliki značaj kabineta.

 

-Bilo bi sjajno kada bi svaki predmet imao specijalizovan kabinet, koji je tematski vezan za ono što izučava. Uz pomoć veroučitelja Branislava i donatora uspeli smo da deci obezbedimo kabinet za veronauku- rekla je Biljana Manić  i istakla veliko zadovoljstvo što su učenici srećni, radosni i zadovoljni otvaranjem jednog ovako lepog i korisnog kabineta.

 

Prostorija koja je preuređena u kabinet nekoliko godina nije bila u upotrebi, bilo je potrebno sve preurediti od poda, krečenja zidova, do novih đačkih klupa, a za materijalna sredstva pobrinuli su se zrenjaninski privrednici: drvara „Ogrev“, prevoznik „Sagot“, štamparija „Magus“, „Buzga beton trans kop“, „kamenorezačka radnja „Santovac“ i drugi zrenjaninski privrednici koji su želeli da ostani anonimni. 

 

Kabinet za versku nastavu je opremljen zahvaljujući donacijom zrenjaninskih privrednika

Verska nastava u školama podleže istim propisima i pravilima kao i drugi predmeti, ali veroučitelji kao otežavajuću okolnost imaju nedostatak adekvatnog prostora. Učenici koji pohađaju veronauku u ovoj školi imaće priliku da u adekvatnom i prelepom ambijentu prate i nauče sve o veri i našim korenima, a veroučitelju Branislavu pomoći da kvalitetnije realizuje nastavni program.