Zrenjanin- Kancelarija Gradskog odbora Zrenjanin „Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva Srbije“ danas je svečano otvorena u zgradi nekadašnjeg komiteta, u ulici kralja Petra Prvog u prisustvu Prvog sekretara ambasade Ruske Federacije za ekonomsku saradnju Srbije-Rusije, Nikolaja Perenikova sa saradnicima i predstavinika grada Zrenjanina.

 

Prvi sekretar ambasade Ruske Federacije za ekonomsku saradnju Srbije-Rusije, Nikolaj Perenikov istakao je da je otvaranjem kancelarije napravljen korak ka napredovanjem  budućim razgovorima i bileteralnih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije.

-Otvaranje ove kancelarije predstavlja još jedan korak u razvoju bilateralnih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije i ostvarenju ciljeva koje je zacrtala ambasada u Beogradu, a koji odgovaraju interesima naših naroda i naših zemalja-rekao je Nikolaj Perenikov Prvi sekretar ambasade Ruske Federacije za ekonomsku saradnju Srbije-Rusije.

Prvi sekretar ambasade Ruske Federacije za ekonomsku saradnju Srbije-Rusije, Nikolaj Perenikov

Vesna Kulundžić

-Predsednica Srpsko-ruskog- beloruskog prijateljstva Vesna Kuludžić na otvaranju izrazila je nadu da će ova saranja doprineti ekonomskom, kulturnom, sportskom napretku i da će na istorijskom nivou razviti dalju saradnju tri bratska naroda.

Grad Zrenjanin je podržao otvaranje kancelarije i tim povodom  zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura upriličili su  prijem u Plavom salonu za Prvog sekretara ambasade Ruske Federacije za ekonomsku saradnju Srbije-Rusije, Nikolaja Perenikova sa saradnicima.

-Razgovarali smo o kulturno-sportskoj saradnji, ali i o privredi, kao i mogućnosti saradnje imeđu Srbije, Rusije i Belorusije. Iskreno verujemo da će ova kancelarija omogućiti dolazak ruskih i beloruskih privrednika u našu sredinu i da će ovo biti samo most koji će spajiti privredu samog Zrenjanina, ali i regiona sa Rusijom i Belorusijom- rekao je zamenik gradonačelnika Saša santovac i izrazio nadu da će ova saradnja biti uspešna i da će građani  vrlo brzo  osetiti rezultate.

 

Dragan Logvinov

Predsednik Regionalnog centra Društva Srpsko-ruskog prijateljstva za Srbiju, Dragan Logvinov  istakao je da cilj otvaranja kancelarije ekonomska i kulturna saradnja.

-Već u narednih nekoliko dana imaćemo jednu privrednu delegaciju, organizovaćemo ovde i privredni savet u vezi sa izvozom naših proizvoda i nadam se uspešnom radu ove kancelarije- rekao je Logvinov.