Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 156.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdato je 87 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga 2 vozila zbog tehničke neispravnosti, 2 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)