Ove školske godine Zrenjaninska gimnazija priprema se za realizaciju ambicioznog projekta pod nazivom „Da hemija bude zanimljivija i lepša“. Ovaj projekat ima za cilj da inspiriše i podrži talentovane učenike osmih razreda, iz svih osnovnih škola na teritoriji grada Zrenjanin, koji idu na takmičenje iz hemije i pokazuju posebno interesovanje za hemiju.

Svake prvog petka u mesecu, Zrenjaninska gimnazija otvara vrata svoje hemijske laboratorije za ove mlade entuzijaste. Pod mentorstvom Aleksandra Rakite, profesora hemije u Zrenjaninskoj gimnaziji, učenici će imati priliku da se upuste u uzbudljive eksperimente, dublje prouče hemijske koncepte i razviju svoju hemijsku stručnost.

„Ovaj inovativni program ima za cilj da podstakne interesovanje za hemiju među mladim generacijama i pripremi ih za buduće izazove u ovoj oblasti.“ – ističe profesor hemije Aleksandar Rakita.
„29 učenika iz osnovnih zrenjaninskih škola pohađaće ovu hemijsku sekciju u okviru ovog projekta i nadamo se da će im se svideti putovanje kroz laboratorijski rad.“ – nastavlja profesor Rakita, inače koordinator ovog projekta, koji će sa ovim učenicima raditi u hemijskoj laboratoriji Zrenjaninske gimnazije.

Projekat „Da hemija bude zanimljivija i lepša“ predstavlja korak napred u obrazovanju mladih talenata i obećava svetlu budućnost za hemijsku nauku u Zrenjaninu i okolini.