Sport- Proteklog vikenda u bajkovitom ambijentu ergele „Kelebija“ održano je završno V kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline, a u tehničkoj organizaciji KK“Favory“ sa Kelebije.

Boje zrenjaninskog  Konjičkog kluba „Quarter“ branili su senior Dragan Trnjakov i juniori Vojislav Livada, Aleksandra Trnjakov i Milica Petrov.

U utakmici V kola OPRS za uzrastnu kategoriju juniora vozača startovalo je četvoro najboljih juniora Srbije, a parkur je za tu priliku dizajnirao svetski priznati uređivač staza i parkura Ištvan Zambo iz Republike Mađarske, te je parkur bio jedan od najzahtevnijih koji su juniori iz Srbije do sada vozili. A najuspešniji zrenjaninski takmičar bila je Milica Petrov koja je zauzela drugo mesto i srebrno odličje, treće mesto pripalo je Vojislavu Livadi, dok je četvrta bila Aleksandra Trnjakov (Stapar).

Sumirajući rezultate postignute u svih pet kola titula VICEPRVAKA REPUBLIKE SRBIJE sa ukupno 55 prvenstvenih bodova pripala je Vojislavu Livadi koji je tokom sezone vozio grla 22 Ema IV, 2 Vesna IV, Favory Fantom i 326 Ema. Bronzano odličje prvenstva srbije pripalo je Milici Petrov sa ukupno 5 prvenstvenih bodova , a Milica je tokom sezone vozila 93 Dravu III & 1 Ema IV/10.

Titula Viceprvaka Srbije je veliki uspeh, malo mi je falilo za titulu Prvaka, ipak završno kolo je odlučilo.

Kada sagledam svih pet kola izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima i verujem da moji konji i ja možemo da budemo još bolji. Zahvalan sam mojoj porodici koji su mi velika podrška, posebno mom dedi Braši bez čije pomoći, saveta i podrške ne bih mogao da se bavim, a ni da ostvarujem ovakve rezultate u zaprežnom konjičkom sportu. Veliku zahvalnost dugujem svim članovima KK“Quarter“ koji su me bodrili savtovali i podržavali tokom sezone. Predstoji pauza koju ću se truditi da maksimalno iskoristim radeći sa konjima, a i na sebi kako bih narednu sezonu dočekao što spremniji. „ ponosno je istakao Viceprvak Srbije Vojislav Livada

U konkurenciji seniora nakon prvog dana takmičenja i održane dve discipline „A“ –dresurna vožnja i „B“ – vožnja preciznosti kroz čunjeve u kojoj osvaja drugo mesto imajući samo jednu grešku u parkuru, Dragan Trnjakov u ukupnom plasmanu bio je na trećoj poziciji.

Nedelja je bila rezervisana na najtežu disciplinu „B“- maraton, koja zahteva odličnu kondiciju konja, a takođe i posebno vozilo za vožnju. Kako se Dragan po prvi put susreo sa maratonom i zahtevnim fiksnim preprekama, odlično se snalazio i vešto vozio, ipak videvši da je staza preteška za njegove konje Weru i Conversano Weru odlučio je da nakon četvrte prepreke odustane od dalje vožnje, jer nije želeo da izuazove povredu konja. Ipak ovo je veliko i vredno iskustvo za Dragana Trnjakova i njegove konje, sada zna na čega treba da obrati pažnju tokom priprema za narednu sezonu, kako bi je spremno dočekao, a takođe i pokuša da obezbedi adekvatno maratonsko vozilo, te sledeće godine nastupi pored nacionalnih takmičenja i na Balkanskom Šampionatu u vožnji zaprega čiji je Srbija domaćin.