Početak oktobra već osmu godinu po redu rezervisan je za Međunarodni sajam konjarstva i sersana u Novom Sadu. Na kome se zrenjaninski Konjički klub „Quarter“ ove godine predstavio sa deset takmičarskih konja lipicanske rase. U okviru sajma održan je dvodnevni turnir u vožnji zaprega DRIVING CUP 2017. ,a boje KK „Quarter“ branilo je sedam takmičara i to Aleksandar Vukoje, Ljubomir Trnjakov, Dragan Trnjakov, Aleksandra Trnjakov, Milica Petrov, Vojislav Livada i Aleksa Aperlić.

Hat trick Quartera (sa desna na levo Ljubomir Trnjakov, Dragan Trnjakov i Aleksandar Vukoje)

Prvog dana Driving CUP-a, vožene su utakmice takmičarske kategorije dvopreg, a u manježu su nastupilo svih sedam vozača KK „Quarter“ i zabeležilo rezultate vredne hvale.

U KUP-u Novosadskog sajma- za uzrasnu kategoriju seniora vozača, pobedu je odneo vozač Quartera, Ljubomir Trnjakov (Stapar), koji je stazu dugu 660m koju je činilo 18 kapija, jedini provezao bez greške, a u optimalnom vremenu 141,66 sekundi, vozivši grla Wera&6VilaIII, dok je treće mesto pripalo takođe predstavniku Quartera, Vukoje Aleksandru koji je parkur završio sa jednom greško (3 kaznena poena), a u optimalnom vremenu 145,16 sekundi, vozivši grla 25 Mara II & 1Vesna IV.

U KUP-u Međunarodnog sajma i konjarstva 2017. za uzrasnu kategoriju juniora vozača, slavila je talentovana petnaestogodišnja juniorka KK“Quarter“ Milica Petrov koja je stazu dugu 590m, a koju je činilo 15 kapija, provezla sa jednom greškom (3 kaznena poena) ,a izuzetno brzo, te samin time u optimalnom vremenu 119,97 sekundi, dok su na drugom kraju kajasa bile 93 Drava IV&1Ema IV/10. Drugo mesto pripalo je talentovanoj petnaestogodišnjoj juniorki KK“Quarter“ Aleksandri Trnjakov (Stapar), koja je parkur savladala u optimalnom vremenu 139,86 sekundi, a sa tri greške (9 kaznenih poena), vozivši Weru&6Vilu III.

U KUP-u Novosadskog sajma- za uzrasnu kategoriju dece vozača, slavio je vozač KK“Quarter“ četrnaestogodišnji Aleksa Aperlić, savladavši parkur dug 590m, a sa 15 kapija, u optimalnom vremenu 126,34 sekunde, a sa tri greške (9 kaznenih poena) vozivši grla Conversano Wera&5VilaI.

Više nego odlični rezultati prvog dana Driving CUP-a u Novom Sadu, timu KK“Quarter“ dali su dodatnu energiju i motivaciju za drugi dan, a samim time i finalno kolo-kolo odluke Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega.

 

Već u prvoj utakmici dana KUP-u Međunarodnog sajma konjarstva i sersana 2017. ujedno i III kolo OPAPVojvodine za uzrasnu kategoriju seniora vozača, vozači Zrenjaninskog KK“Quarter“ postižu Hat-trick, zauzevši prva tri mesta. Prvo mesto zauzeo je Ljubomir Trnjakov, provezavši parkur maksimalne dužine 800m u optimalnom vremenu 161,02 sekunde, a sa 6 kaznenih poena. Drugo mesto zauzeo je Dragan Trnjakov provezavši parkur sa takođe 6 kaznenih poena i u optimalnom vremenu 175,72 sekunde, dok je treće mesto pripalo Vukoje Aleksandru koji parkur savlada takođe u optimalnom vremenu 164,32 sekunde, a sa 9 kaznenih poena zbog tri greške. Hat-trick, niti jedan tim nikada nije postignao na sajmu konjarstva u Novom Sadu, a nepamti se ni na ostalim takmičenjima, da vozači iz istog tima odneli sva odličja jedne utakmice.

Na taj način Ljubomir Trnjakov je postao Apsolutni pobednik DRIVING CUP-a 2017. pobedivši u konkurenciji seniora vozača dvoprega oba dana. Na taj način Ljubomir se pridružio svom klubskom kolegi Željku Malušiću koji  je isati rezultat postigao 2013.godine.

 

VUKOJE ALEKSANDAR PRVAK VOJVODINE U VOŽNJI DVOPREGA

Sumiranjem rezultata sva tri kola Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega 2017. godine u takmičarskoj kategoriji dvopreg, a uzrasnoj kategoriji seniori vozači sa ukupno 41 prvenstvenim bodom titulu PRVAKA VOJVODINE 2017.godine osvojio je vozač Zrenjaninskog KK“Quarter“, VUKOJE ALEKSANDAR, sa već nadaleko poznatim parom kobila 25 Mara II&1Vesna IV, dok su tokom Prvenstva na mestu suvozača bili Goran Fijat i Vojislav Livada.

Pored najsjajnijeg odličja, članu KK“Quarter“ pripalo je i bronzano priznanje sa ukupno 36 prvenstvenih bodova, treće mesto zauzeo je Ljubomir Trnjakov (Stapar) vozivši grla Wera&6Vila III, dok je na mestu suvozača bila Aleksandra Trnjakov.

„Titula Prvaka je nešto čemu svaki sportista teži, samim time ova titula mi jako puno znači. U sva tri kola Prvenstva bio sam u plasmanu i osvojio bitne prvenstvene bodove. Pred ovo završno kolo, mladi majstor kajasa Nikola Živančević koji je tokom cele sezone bio sjajan i ja smo imali jednak broj bodova i svima je bilo jasno da će onaj koji bude uspešniji u III kolu, osvojiti titulu. Meni su se u završnom kolu poklopile kockice, a i faktor sreće je bio presudan, tako da sam bio uspešniji i samim time napravio razliku od četiri boda što je više nego dovoljno bilo za osvajanje titule. Svakim danom je sve više mladih i talentovanih vozača zaprega u Vojvodini, a i u celoj Srbiji, među kojima su i Ljubomir i Dragan Trnjakov, te se do samog kraja utakmica, a i Prvenstava ne zna ko će biti slavodobitnik, što takmičenja čini zanimljivijim, jer sigurnih favorita nema.“- istakao je Vukoje Aleksandar

 

U KUP-u Novosadskog sajma- za uzrasnu kategoriju juniora vozača, ujedno i finalnim kolom Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine 2017.godine drugo mesto pripalo je petnaestogodišnjem talentovanom junioru KK“Quarter“ Vojislavu Livadi koji je parkur provezao u optimalnom vremenu 144,33 sekunde, a sa 6kaznenih poena. Na drugom kraju kajasa bile su 22 EMA IV&1 Vesna IV. Treće mesto zauzela je Aleksandra Trnjakov vozivši u optimalnom vremenu 165,06 ,a sa 9 kaznenih poena usled 3 greške tokom vožnje, na drugom kraju kajasa bile su Wera&6Vila III.

Sumiranjem rezultata sva tri kola  Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega 2017. godine u takmičarskoj kategoriji dvopreg, a uzrasnoj kategoriji juniori vozači sa ukupno 40 prvenstvenih bodova srebrno odličje i titula VICEPRVAKA pripala je Vojislavu Livadi koji se tokom Prvenstva takmičio sa grlima 22 Ema IV, Favory Fantom & 25 Mara II, dok su na mestu suvozača bili Goran Fijat i Miodrag Nović.

Bronzano odličje i odlično treće mesto pripalo je takođe vozaču KK“Quarter“ juniorki Aleksandri Trnjakov, koja je tokom Prvenstva osvojila ukupno 38 prvenstvenih bodova, na drugom kraju kajasa tokom Prvenstva bile su , Conversano Wera, Wera & 6Vila III, dok su na mestu suvozača bili Dragan Trnjakov i Ljubomir Trnjakov.

 

ALEKSA APERLIĆ PRVAK VOJVODINE U KONKURENCIJI DECE VOZAČA

U konkurenciji dece vozača dvoprega u KUP-u Međunarodnog sajma konjarstva i sersana 2017. ujedno i III kolo OPAPVojvodine za uzrasnu kategoriju dece vozača, pobedu odnosi vozač KK“Quarter“,  Aleksa Aperlić (Stapar), vozivši grla Conversano Wera&5Vila I, parkur je provezao u optimalnom vremenu 146,02 sekunde.

Sumiranjem rezultata ostvarenih u sva tri kola Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega 2017. godine u takmičarskoj kategoriji dvopreg, a uzrasnoj kategoriji dece vozača sa maksimalnim brojem osvojenih prvenstvenih bodova 45 titula PRVAKA VOJVODINE 2017.godine pripala je Aleksi Aperliću, koji je tokom prvenstva vozio grla Conversano Wera, 5 Vila I &6 Vila III, dok su na mestu suvozača bili Dragan i Ljubomir Trnjakov.

 

 

DRAGAN TRNJAKOV PRVAK VOJVODINE U VOŽNJI ČETVOROPREGA

U KUP-u Međunarodnog sajma konjarstva i sersana 2017. u vožnji četvoroprega, ujedno i III kolo OPAPVojvodine u vožnji četvoroprega, pobedu je odneo talentovani devetnaestogodišnji vozač Quartera,  Dragan Trnjakov (Stapar), koji je stazu dugu 700m koju je činilo 14 kapija, provezao bez greške, a u optimalnom vremenu 139,98 sekundi, vozivši grla Wera, 6VilaIII, Conversano Wera & 5 Vila I, dok je treće mesto pripalo takođe predstavniku Quartera, Trnjakov Ljubomiru koji je parkur završio sa 3 greške (9 kaznenih poena), a u optimalnom vremenu 170,42 sekundi, vozivši grla 22 Ema IV, 1Vesna IV, 2 Janja & 19 Siglavy Janja II.

 

Sumiranjem rezultata ostvarenih u sva tri kola Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji četvoroprega 2017. godine sa maksimalnim brojem osvojenih prvenstvenih bodova 45 titula PRVAKA VOJVODINE 2017.godine pripala je TRNJAKOV DRAGANU, koji je tokom prvenstva vozio grla Conversano Wera, 5 Vila I, 6 Vila III & Wera dok su na mestu suvozača bili Ljubomir Trnjakov i Aleksandra Trnjakov.

 

A i u kružnoj reviji dvoprega koju je Novosadski sajam upriličio za kraj 8.Međunarodnog sajma konjarstva i sersana slavila je zaprega Quartera, sa ukupno 27 bodova, zaprega koju su činil grla 22 Ema IV & 1 Vesna IV, a koju je vozio Miodrag Nović, dok je na mestu suvozača bio Vojislav Livada, ubedljivo je pobedila konkurente.

Ovim fantastičnim rezultatima ostvarenim u svim takmičarskim i uzrasnim kategorijama počev od dece, preko juniora do seniora na 8.Međunarodnom sajmu konjarstva i sersana u Novom Sadu (6 pobeda, 3 druga i 4 treća mesta) i u Otvorenom Prvenstvu AP Vojvodine 2017.godine ( 3 titule PRVAKA, 1 VICEPRVAKA, 2 bronzana odličja) ostvaren je istorijski uspeh kako kluba, tako i u disciplini konjičkog sporta vožnja zaprega, jer niti jedan tim nije imao ovakve rezultate, niti može da se pohvali takvom dominacijom.

 

„Izuzetno sam ponosan na svih sedam naših vozača Dragana, Ljubomira, Aleksandru, Milicu, Aleksandra, Vojislava,Aleksu i Miodraga, koji su predstavljali KK“Quarter“ u Novom Sadu i tom prilikom ostvarili rezultate vredne divljenja, a koji predstavljaju istorijski uspeh našeg kluba. Velika je čast imati u svojim redovima takve sportiste, kao što je ova fantastična sedmorka. Tako talentovane seniore, juniore i decu vozače, koji predstavljaju budućnost zaprežnog sporta Srbije. Koristim priliku da im javno čestitam na ostvarenim rezultatima u okviru DRIVING CUP-a 2017., kao i u Otvorenom Prvenstvu AP Vojvodine 2017. tokom sva tri kola, a posebno na osvajanju titula PRVAKA AP VOJVODINE, Vukoje Aleksandru, Trnjakov Draganu i Aleksi Aperliću, kao i titulu VICEPRVAKA Vojislavu Livadi i bronzanim odličjima Ljubomiru i Aleksandri Trnjakov.

Malo je klubova koji mogu da se pohvale činjenicom da u svim takmičarskim i uzrasnim kategorijama dominiraju, a KK“Quarter“ to itekako može.

Takođe puno sreće želim Draganu, Vojislavu, Milici, Aleksandri i Aleksi, u V kolu Otvorenog Prvenstva Srbije, koje se održava 21-22.10.2017.godine na terenima Ergele „Kelebija“ kada će se saznati ko će poneti titule za 2017.godinu. „ sa ponosom je istakao Predsednik KK“Quarter“ Marko Malušić