Zrenjanin- Vlasnik italijanske kompanije I.M.M. Ltd „Innovative mechanical milling – Ltd“ Mirko Di Ticio i direktor zrenjaninske kompanije „Penfarm“ Branislav Jovanov  potpisali su danas, u sali Gradskog veća, ugovor o zakupu poslovnog prostora.

Italijanska kompanija I.M.M. Ltd „Innovative mechanical milling – Ltd“ bavi se  mašinskom obradom specijalizovanih delova na CNC mašinama, poslovaće u industrijskoj zoni „Jugoistok“, zaposliće 20 radnika, a počeće sa radom za mesec dana.

-Mašinske delove koje proizvodi kompanija I.M.M. Ltd „Innovative mechanical milling – Ltd“ mogu se koristiti u medicini, poljoprivredi.. Cilj naše kompanije je da zajedno rastemo i da se razvijamo u Zrenjaninu kroz sadnju sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“- rekao je Mirko Di Ticio vlasnik kompanije I.M.M. Ltd „Innovative mechanical milling – Ltd“.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je veliko zadovoljstvo što još jedna italijanska firma svoje poslovanje proširuje u Zrenjaninu.

-Ovo je šesta kompanija iz Italije koja dolazi u Zrenjanin i veoma smo zadovolji, jer je očigledno ovde dobra poslovna klima. Zrenjanin je dobro mesto za investitore i sve je više manjih kompanija koje su zainteresovane za naš grad. Mi pokušavamo da im ponudimo sve one objekte koji su zatvoreni, stare fabrike, ali preventsveno promovišemo našu industrijsku zonu „Jugoistok“ koja je jedna od najboljih u Jugoistočnoj Evropi- rekao je Čedomir Janjić i najavio dolazak još novih investitora za naredni period.

Vlasnik italijanske kompanije Mirko Di Ticio i dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dr.Dragica Radosav su potpisali sporazum o poslovnoj saradnji između  italijanske kompanije i  Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

 

 

 

Dekanka Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” Dragica Radosav istakla je da sporazum ima veliki značaj  za fakultet, jer omogućava unapred osmišljenu stručnu praksu studentima mašinskog odseka.