Zrenjanin- Nemačka kompanija Draxelmaier Group po prvi put je organizovala  „Dan otvorenih vrata za porodice zaposlenih“ sa ciljem da članovi porodica zaposlenih vide gde i kako radi pet i po hiljada građana Srednjobanatskog okruga.

„Kompanija Draxelmaier prvi put otvara vrata za porodice svojih zaposlenih i taj dan smo nazvali „Dan otvorenih vrata za porodice zaposlenih“. Cilj nam je bio da omogućimo našim članovima porodica, deci, supružnicima i roditeljima da vide gde mi to radimo. Niko ranije nije imao priliku da vidi tako velik i zanimljiv proizvodni pogon i zato smo organizovali ture sa  vodičima, gde svako od njih okupi svoju grupu, predstavi  po jedan sektor proizvodnje koji govori o konkretnom procesu proizvodnje i ono što je najzanimljivije u procesu proizvodnje. Naravno, cilj nam je da naš rad  najviše približimo mališanima, jer oni znaju da im roditelji ovde rade i provode puno vremena. Spremili smo im razne materijale sa čime njihovi roditelji u toku dana rade. Deca su danas imala priliku da uzmu u svoje ruke, da probaju i da se okušaju u tome. Želimo i da predstavimo učionicu za dualno obrazovanje, koja je specijalno opremljena za te potrebe, a pripremili smo i niz zanimljivih eksperimenata za klince, gde su  najviše njihove pažnje uzeli roboti. Porodica je imala priliku da vidi i učionice gde svaki zaposleni prvo započinje sa radom, radne table….I za kraj je u kantini organozovano druženje kako bi nam oni preneli svoje utiske, a najmlađima smo spremili prijatna iznenađenja“, rekla je Jasmina Krecul Reljin zadužena za korporativne komunikacije.

 

 

Na današnjem događaju  prisustvovao je velik broj dece koja su zajedno sa svojim roditeljima obilazili proizvodne pogone i upoznali se sa procesom rada. Na kraju obilaska u kantini ove kompanije najmlađi posetioci imali su priliku da crtaju i da se druže, a spremljene su i razne poslastice za sve mališane.

 

 

 

Nemačka kompanija Drekslmajer zapošljava 5.500 radnika i jedna je od najvećih poslodavaca u regionu. Proizvodne hale nalaze se u  industrijskoj zoni Bagljaš i prostiru se na oko 50.000 kvadratnih metara. Kompanija se bavi  pripremom setova kablova za automobilsku industriju i ima više od 60 pogona u 20 zemalja, sa 60.000 zasposlenih.